Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Moţiunea împotriva Guvernului Ponta, depusă la Parlament

parlament_romania.jpg

Moţiunea împotriva Guvernului va fi citită la Parlament cel mai probabil săptămâna următoare
Moţiunea împotriva Guvernului va fi citită la Parlament cel mai probabil săptămâna următoare

Liberalii depun, vineri, la Parlament, moțiunea de cenzură pe tema votului prin corespondenţă. Liderii PNL se arată încrezători că demersul va duce la dărâmarea Guvernului Ponta.

Copreședintele PNL Vasile Blaga a declarat, joi, că sunt șanse ca Guvernul ''să cadă după moțiunea de cenzură'', arătând că există acordul PSRo și că se așteaptă răspunsul celorlalte grupuri parlamentare.

"Avem acordul partidului lui Mircea Geoană. Am transmis moţiunea și celorlalte grupuri parlamentare — UDMR, grupul dlui Fenechiu, minorități altele decât UDMR și independenților, aşteptăm poziţia lor", a spus, joi seară, copreședintele PNL Vasile Blaga, la Realitatea Tv.

Ce şanse reale, are, însă, moţiunea liberalilor să treacă? Puţine. După cum afirmă liderul liberal, PNL are 173 de parlamentari, partidul lui Mircea Geoană — 13, iar pentru a trece moțiunea este nevoie de 280 de voturi. UDMR a lăsat să se înţeleagă că nu va susţine moţiunea.

Pe de altă parte, liberalii speră ca moţiunea să primească sprijin inclusiv de la parlamentari ai partidulor de guvernare. "Există o deschidere la nivelul parlamentarilor, în special în discuții individuale, iar în PSD și în UNPR în mod evident există o stare de nemulțumire profundă față de Victor Ponta și față de modul în care funcționează guvernul, dar nu știe dacă această nemulțumire 'se va contabiliza' și în voturi pentru moțiunea de cenzură", a afirmat Orban, la RFI.