Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Iordache (PSD): Dacă nu reuşim să dăm jos Guvernul prin moţiune de cenzură, îl dăm jos cu DNA-ul?

Premierul Victor Ponta nu ar trebui să demisioneze. O spune la RFI deputatul PSD, Florin Iordache, care critică faptul că şeful Executivului a fost pus sub urmărire penală chiar în ziua în care PNL a depus moţiunea de cenzură în Parlament.

Ar trebui să demisioneze Victor Ponta din postul de prim-ministru? "Fără îndoială, nu! Dacă nu reuşim să dăm jos Guvernul prin moţiune de cenzură, dăm jos Guvernul cu DNA-ul?", se întreabă ironic Florin Iordache.

"Este surprinzător că exact în ziua în care Opoziţia depune moţiune de cenzură cu şanse minime din punctul meu de vedere să fie acceptată, în aceeaşi zi premierul este chemat la DNA şi în aceeaşi zi premierul este pus sub acuzare. Sunt o serie de coincidenţe care dau de gândit", consideră parlamentarul PSD.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut demisia premierului Victor Ponta, însă acesta refuză. Prim-ministrul este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni-Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat, anunţă DNA.

Reacţia lui Victor Ponta, după audierea la DNA: "Sunt suspect în dosarul lui Şova, pentru activitatea de avocat în 2007-2008 şi de asemenea, sunt în conflict de interese că l-am propus pe Şova ministru".

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis să trimită solicitarea procurorului general în cazul lui Victor Ponta la Comisia Juridică, aceasta urmând să informeze când întocmeşte raportul, termenul maxim fiind de două săptămâni.

 
Florin Iordache, despre punerea lui Victor Ponta sub urmărire penală