Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Kelemen: O soluţie ar fi fost ca Ponta să demisioneze, România riscă izolarea

"Cea mai mare problemă care se conturează pentru România este o izolare treptată", declară la RFI preşedintele UDMR, Kelemen Hunor. El crede că o soluţie pentru ieşirea din această situaţie ar fi fost o demisie a premierului Victor Ponta.

Kelemen Hunor consideră că "dincolo de prezumţia de nevinovăţie, care trebuie să funcţioneze şi în cazul premierului şi în cazul unui simplu cetăţean, totuşi aici există o responsabilitate în plus, pentru că atât premierul, cât şi Executivul vor intra într-o situaţie imposibilă din punct de vedere politic, din punct de vedere al relaţiilor politice internaţionale şi în relaţiile cu finanţatorii externi. Eu cred că cea mai mare problemă din acest punct de vedere care se conturează pentru România este o izolare treptată, o izolare extrem de diplomatică (...). De aceea spuneam eu că o soluţie ar fi fost renunţarea la funcţia de premier şi bineînţeles dacă există o majoritate, majoritatea există, atunci coaliţia putea să meargă mai departe".

Liderul UDMR spune că "nu este o situaţie fericită şi dincolo de toate acuzaţiile aduse, eu cred că această situaţie la un moment dat trebuie rezolvată într-un fel sau altul. O va rezolva premierul, o va rezolva coaliţia".

Camera Deputaţilor a respins acum câteva zile cererea DNA de începere a urmăririi penale a premierului Victor Ponta.