Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Parlamentarii PSD vor sta în bănci la votul asupra moţiunii

parlamentarii_psd_vor_sta_banci_votul_asupra_motiunii.jpg

Moţiunea de cenzură a PNL va fi dezbătută vineri, 12 iunie.
Moţiunea de cenzură a PNL va fi dezbătută vineri, 12 iunie.

Parlamentarii PSD vor fi prezenţi vineri la moţiunea de cenzură a PNL, dar nu vor vota. Este treaba Opoziţiei să obţină voturile necesare, a anunţat preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Rovana Plumb.

"Din respect pentru Parlament, PSD va fi prezent în sală, dar nu va vota. Este treaba Opoziţiei să strângă numărul necesar de voturi", spune Rovana Plumb pentru Mediafax.

Preşedintele UNPR, vicepremierul Gabriel Oprea, a declarat joi la Adevărul Live că partidul său nu va vota la moţiunea de cenzură, menţionând că parlamentarii UNPR nu se vor ridica din bancă: "Cred că nu ne ridicăm din bancă, m-aţi înţeles? Eu am patentat treaba asta şi vă spun un secret şi atunci (2012-demiterea Guvernului Ungureanu prin moţiune de cenzură-n.r.) ţin minte că s-au supărat şi alţi şefi de stat, atunci era majoritatea la vreo cinci voturi. Dacă unul sau doi parlamentari erau răciţi, Guvernul deja dădea semne... Acum e altă diferenţă. Nu, nu cred că ne ridicăm din bancă. Este o procedură, prezent, nu votez. Cel care vrea să te dărâme trebuie să-şi arate forţa atunci, la urna de vot, cam asta este".

Deputatul social-democrat Gheorghe Roman a anunţat joi pe Facebook că a demisionat din PSD şi că va susţine moţiunea de cenzură a PNL.

"Doresc să vă fac cunoscut că am decis să susţin moţiunea iniţiată de PNL. Am luat această decizie având în vedere voinţa oamenilor din Mediaş, din judeţul Sibiu, exprimată cu ocazia votului din noiembrie 2014, cand au votat cu o majoritate covârşitoare pentru preşedintele Klaus Iohannis. În consecinţă, mi-am dat demisia din PSD. Îmi doresc ca gestul meu să fie înţeles de medieşeni", precizează deputatul.