Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Premierul moldovean şi-a dat demisia

premierul_moldovean_dat_demisia.jpg

Premierul moldovean, Chiril Gaburici (Foto: www.gov.md)
Premierul moldovean, Chiril Gaburici (Foto: www.gov.md)

Premierul Republicii Moldova, Chiril Gaburici, şi-a dat vineri demisia. Şeful Guvernului de la Chişinău este suspectat de falsificarea actelor sale de studii.

"Ieri am spus că voi veni cu declaraţii şi iată-mă în faţa cetăţenilor. Consider că cetăţenii sunt egali în faţa legii, cred că un premier, ca fiecare cetăţean, trebuie să sprijine o anchetă transparentă. Îmi pare rău că am lăsat atât timp acest subiect cu referire la studiile mele şi l-am lăsat ca un instrument al jocurilor politice", a declarat premierul moldovean, într-un briefing de presă.

Chiril Gaburici spune că este împăcat cu sine: "Gestul meu nu este unul politic. Am spus că sunt un manager şi am calculat acest gest. Consider că odată cu anunţarea demisiei nu vor exista suspiciuni".

Premierul Republicii Moldova a fost audiat joi la Procuratura Generală în cadrul dosarului privind actele sale de studii.

Chiril Gaburici este premier al Republicii Moldova din data de 18 februarie, când a fost votat în Parlamentul de la Chişinău de deputaţii PDM, PCRM şi PLDM, cu excepţia fostului premier, Iurie Leancă, liberal-democratului Eugen Carpov şi deputatului PLDM, Liliana Palihovici, care s-a abţinut de la vot.