Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Corlăţean: Gardul de la graniţa Ungariei cu Serbia, o idee neeuropeană

corlatean_gardul_granita_ungariei_serbia_idee_neeuropeana.jpg

Ungaria vrea să construiască un gard antiimigraţie la graniţa cu Serbia.
Ungaria vrea să construiască un gard antiimigraţie la graniţa cu Serbia.

Ideea unui gard construit de autorităţile ungare la graniţa cu Serbia nu va rezolva problema imigraţiei şi este neeuropeană. Iată ce spune la RFI senatorul PSD, Titus Corlăţean, membru în Comisia de Politică Externă.

Titus Corlăţean consideră că "imaginea şi simbolistica sunt total neeuropene, adică nu au nimic în comun cu anumite principii şi valori fundamentale ale Uniunii Europene, nu mai vorbim de solidaritate. Nu cred că e cazul să facem comparaţii statistice macro între valul de imigranţi de care s-a lovit Italia, de exemplu, anterior şi alte ţări din sud, cu ceea ce se întâmplă în Ungaria. Există alte mecanisme şi cooperări între ţări, care pot gestiona fluxurile astea".

În opinia senatorului, "nu este o iniţiativă care să poată rezolva problemele în nici un caz. Înseamnă foarte mult egoism şi politică internă interesată, pe care Viktor Orban o conduce, dar nu poate să rezolve problemele şi mai generează şi tensiuni cu vecinii, aşa cum este cazul cu Serbia. Deci e o politică neeuropeană, pe care Guvernul Orban o promovează în clipa de faţă".

Guvernul ungar i-a cerut ministrului de Interne să pregătească ridicarea unui gard de 175 de kilometri de-a lungul graniţei Ungariei cu Serbia. Guvernele ungar şi sârb se vor întâlni pe 1 iulie.

 
Titus Corlăţean, despre gardul de la graniţa Ungariei cu Serbia