Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Andrei Chiliman a fost reținut de DNA

chiliman.jpg

Audierea lui Chiliman ar avea legătură cu dosarul lui Iulian Herțanu, cumnatul lui Victor Ponta
Audierea lui Chiliman ar avea legătură cu dosarul lui Iulian Herțanu, cumnatul lui Victor Ponta

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a ajuns, joi, de la aeroport direct la sediul DNA. Edilul suspectat de fapte de corupție a fost ridicat de anchetatori de pe Aeroportul "Henri Coandă” unde sosise de la Bruxelles.

UPDATE: Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a fost reținut, joi seara, de procurorii DNA, după mai mult de patru ore de audieri, în dosarul in care este acuzat de trafic de influență, cauza în care este cercetat și Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta, informeaza Mediafax.

 

Întrebat, la ieşirea din aeroport, despre acuzaţiile care îi sunt aduse de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Chiliman a răspuns: "Nu am făcut niciodată aşa ceva".

Întreabat dacă se aşteaptă să fie reţinut, Chiliman a răspuns: Orice e posibil.

Procurorii anticorupție au descins joi dimineaţă la Primăria Sectorului 1 al Capitalei, la locuința primarului precum și la domiciliul altor suspecți în acest dosar.

Surse citate de Agerpres susţin că primarul Sectorului 1 ar fi cercetat pentru trafic de influenţă, fapte care au legătură cu dosarul lui Iulian Herțanu, cumnatul premierului Victor Ponta.

Numele comun din acest dosar, care face legătura între cazul privind canalizarea de la Comarnic şi activitatea Primăriei Sectorului 1, este al omului de afaceri Gheorghe Boeru, audiat şi reţinut săptămâna trecută de DNA, alături de fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Prahova Adrian Semcu.

Conform unor surse citate de Mediafax, firma controlată de Boeru, Romair Consulting, ar fi avut contracte şi cu Primăria Sectorului 1, pentru consultanţă în activităţi precum lucrări de asfaltare şi anvelopări de blocuri. Angajaţi ai Primăriei, inclusiv primarul, ar fi cerut 10% din valoarea acestor contracte.

Potrivit surselor judiciare, în acest dosar sunt suspectate, alături de primarul Chiliman, trei persoane cu putere de decizie în Primăria Sectorului 1.