Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Natalia Gherman, premier interimar în Republica Moldova

natalia_gherman_premier_interimar_in_republica_moldova.jpg

Premierul interimar al Republicii Moldova, Natalia Gherman (Foto: www.gov.md)
Premierul interimar al Republicii Moldova, Natalia Gherman (Foto: www.gov.md)

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a semnat luni decretul de numire a ministrului de Externe, Natalia Gherman, în calitate de premier interimar. Şefa diplomaţiei speră că interimatul său va fi foarte scurt.

Natalia Gherman este diplomat de carieră. Ea a preluat funcţia de ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene în 2013. Anterior, ea a deţinut funcţia de viceministru de Externe, iar în perioada 2006-2009, a fost ambasador al Republicii Moldova în Suedia.

Natalia Gherman va fi premier interimar al Republicii Moldova, până la depunerea jurământului de către membrii unui nou Guvern.

Ea declară că pe durata interimatului său, care speră că va fi unul foarte scurt, va continua politicile promovate de guvernele precedente, prioritar fiind parcursul european al Republicii Moldova şi siguranţa cetăţenilor.

Preşedintele Nicolae Timofti a convocat luni o şedinţă cu membrii Guvernului interimar. Şeful statului precizează că după turul doi al alegerilor locale din 28 iunie, va convoca grupurile parlamentare pentru a discuta despre o potenţială candidatură a unui nou premier.

Dacă până pe 12 septembrie, nu va fi învestit un nou Guvern, Nicolae Timofti va fi obligat să dizolve Parlamentul şi să anunţe alegeri anticipate.