Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Maradona, în cursa pentru şefia FIFA

Fostul internaţional argentinian Diego Armando Maradona va candida la funcţia de preşedinte al FIFAdupă ce elveţianul Joseph Blatter şi-a anunţat demisia la începutul lunii, a anunţat ziarul L'Equipe.

"Maradona va candida la funcţia de preşedinte al FIFA. Mi-a spus acest lucru şi m-a autorizat să fac acest anunţ", a spus jurnalistul şi scriitorul uruguayan Victor Morales într-o postare făcută pe Twitter.

Diego Armando Maradona, în vârstă de 54 de ani, a fost unul dintre cei mai vehemenţi contestatari ai lui Seph Blatter. El este a treia persoană care îşi anunţă candidatura pentru preşedinţia FIFA după fostul internaţional brazilian Zico şi preşedintele Federaţiei Liberiene de Fotbal.

Elveţianul Seph Blatter a anunţat, la începutul lunii, că demisionează din funcţia de preşedinte al FIFA, la scurt timp după ce fusese reales pentru a cincea oară.

Comitetul Executiv extraordinar al FIFA se va reuni pe  20 iulie, la Zurich pentru a stabili data la care vor avea loc viitoarele alegeri pentru funcţia de preşedinte.

FIFA se confruntă cu un scandal de corupţie, după ce justiţia americană a pus sub acuzare 14 persoane, printre care doi vicepreşedinţi şi şapte oficiali ai forului.