Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Al treilea dosar penal pentru Darius Vâlcov

valcov_2.jpg

Darius Vâlcov este cercetat în trei dosare de corupţie
Darius Vâlcov este cercetat în trei dosare de corupţie

Fostul ministru Darius Vâlcov este urmărit penal într-un nou dosar penal, pentru trafic de influență. El este suspectat că în perioada în care era primar al Slatinei i-a cerut administratorului unei firme care avea contract cu primăria suma de 2,5 milioane de lei, din care a primit mare parte.

Conform DNA, în perioada noiembrie-decembrie 2012, Darius Vâlcov i-a cerut unui denunțător, administrator al unei societăți comerciale, suma de 2.500.000 de lei, reprezentând un procent de 10-15% din sumele încasate de firma denunțătorului de la Primăria Slatina, în baza unui contract semnat anterior.

Contractul avea ca obiect elaborarea studiilor de fezabilitate, a proiectelor tehnice și execuția lucrărilor pentru izolarea termică a fațadelor a 131 de blocuri din Slatina, având o valoare de aproape 25 de milioane de lei.

Procurorii anticorupție spun că în perioada 21 ianuarie 2013-13 iunie 2013 fostul primar a primit, în mai multe tranșe, de la respectiva societate, printr-o firmă intermediară, suma de 2.146.270 de lei, în schimbul intervenției pe lângă factori de decizie din Primăria Slatina, astfel încât denunțătorul să nu întâmpine probleme în derularea contractului și să primească banii la timp pentru lucrările efectuate.

Fostul ministru mai este cercetat în alte două dosare, pentru trafic de influenţă şi spălare de bani.