Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Andreea Paul: PNL va vota în favoarea Codului Fiscal, dar împotriva Codului de Procedură Fiscală

andreea_paul_pnl_vota_pentru_codul_fiscal_impotriva_codului_procedura_fiscala.jpg

Deputaţii dezbat miercuri, 24 iunie, Codul Fiscal şi Codul de Procedură Fiscală.
Deputaţii dezbat miercuri, 24 iunie, Codul Fiscal şi Codul de Procedură Fiscală.

Premierul Victor Ponta foloseşte noul Cod Fiscal ca pe o jucărie politică, declară la RFI prim-vicepreşedintele PNL, Andreea Paul. Ea anunţă că liberalii vor vota în favoarea Codului Fiscal şi împotriva Codului de Procedură Fiscală. Documentele se află miercuri la dezbateri în plenul Camerei Deputaţilor, forul decizional.

Andreea Paul spune că "avem un premier care încearcă să folosească noul Cod Fiscal ca pe o jucărie politică, iar lipsa de credibilitate a premierului fugit în Turcia de justiţie riscă să decredibilizeze şi noul Cod Fiscal. De aici marea neîncredere a instituţiilor internaţionale şi a experţilor români. Neîncrederea vine din faptul că PSD s-a rezumat la a copia măsurile de relaxare fiscală din programul de guvernare al PNL. Pare a fi complet dezinteresat de punerea în aplicare a acestor măsuri şi a dovedit clar acest lucru prin refuzul de a prezenta impactul bugetar".

Cum va vota PNL? "Vom vota în favoarea Codului Fiscal şi împotriva Codului de Procedură Fiscală. Acolo, nemulţumirile noastre sunt mari, în special cele legate de neadoptarea amendamentelor Partidului Naţional Liberal, pentru a echilibra drepturile şi obligaţiile contribuabilului cu cele ale statului", afirmă prim-vicepreşedintele PNL.

Andreea Paul precizează că "per ansamblu, Partidul Naţional Liberal a depus vreo 350 de amendamente la cele două Coduri, din care au fost admise 55 de amendamente. Cel mai important amendament al PNL reduce TVA la 19% şi aşa România devine a treia economie din Uniunea Europeană atractivă fiscal din punct de vedere al TVA, alături de Germania şi de Cipru".