Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Premierul Victor Ponta a revenit în ţară

premierul_victor_ponta_a_revenit_in_tara.jpg

Premierul Victor Ponta, în cârje, la sediul Guvernului
Premierul Victor Ponta, în cârje, la sediul Guvernului

Premierul Victor Ponta s-a întors în România şi a mers miercuri dimineaţă la Guvern. El a intrat în cârje în Palatul Victoria, înainte de şedinţa Executivului.

ACTUALIZARE 2: Premierul Victor Ponta a postat un mesaj pe Facebook, în care mulţumeşte atât celor care au fost alături de el în ultimele săptămâni, cât şi medicilor din Istanbul, care au dovedit nu doar profesionalism, ci şi atenţie şi "simpatie".

"Mulţumesc tuturor celor care în aceste săptămîni dificile au fost cu inima alături de mine! Mulţumesc echipei medicale extraordinare de la Medipol care a dovedit nu doar profesionalism ci şi multă atenţie şi simpatie!", scrie Victor Ponta pe Facebook.

Mesajul este însoţit de o fotografie a premierului alături de medicii din Turcia.

Sursa foto: Facebook Victor Ponta

Premierul Victor Ponta

ACTUALIZARE 1: Victor Ponta i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis solicitarea de a lua act că începând de joi îşi va relua atribuţiile de premier.

 

Victor Ponta a fost întâmpinat la intrarea în Palatul Victoria de premierul interimar, Gabriel Oprea şi liderul interimar al PSD, ministrul Muncii, Rovana Plumb, potrivit Mediafax.

Premierul îmbrăcat cu cămaşă şi cravată a urcat şchiopătând scările, cu ajutorul a două cârje, putând fi observat cu un început de barbă şi mustaţă.

Surse oficiale afirmă că Victor Ponta a venit la Palatul Victoria de acasă, după ce a ajuns marţi seara în Bucureşti, fiind de aşteptat să conducă şedinţa de miercuri a Guvernului, programată pentru ora 12.

Victor Ponta a fost internat pe 14 iunie la Spitalul Universitar Medipol din Istanbul, unde o zi mai târziu a fost operat la genunchiul stâng.