Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


FBI: Gruparea Statul Islamic foloseşte programe criptate pentru a bloca accesul autorităţilor

Gruparea extremistă are în prezent 21.000 de abonaţi de limbă engleză pe Twitter, ceea ce reprezintă un important instrument de recrutare.

Grupările teroriste precum organizatia jihadista Statul Islamic folosesc programe criptate pentru a împiedica autorităţile să aibă acces la discuţiile lor cu noii recruţi, ceea ce reprezintă un obstacol major în depistarea teroriştilor. Avertismentul vine de la directorul FBI.

El a precizat că gruparea Stat Islamic foloseşte reţelele de socializare pentru a contacta potenţiali recruţi şi apoi îi îndrumă spre aplicaţii de mesagerie pe smartphone care sunt criptate.

Directorul FBI a afirmat că gruparea extremistă SI are în prezent 21.000 de abonaţi de limbă engleză pe Twitter, ceea ce reprezintă un important instrument de recrutare.

Comentariile lui Comey intervin în contextul în care companiile tehnologice dezvoltă programe criptate care sunt foarte greu de accesat, pentru a asigura protecţia datelor.

FBI şi Agenţia Naţională de Securitate (NSA) vor ca aceste companii să poată accesa comunicaţiile în cazul prezentării unui mandat.