Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cristian Preda, despre salariile demnitarilor: O bălmăjeală binecunoscută la actualul Guvern

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Victor Ponta vrea să se plaseze într-o poziţie de confruntare cu preşedintele Klaus Iohannis, afirmă la RFI europarlamentarul PPE, Cristian Preda. Reacţia sa vine după ce premierul a anunţat că Guvernul va amâna majorarea indemnizaţiilor pentru demnitari.

Cristian Preda spune că "avem ceva cunoscut din politica noastră şi anume dorinţa de confruntare. E evident că în acest fel Victor Ponta vrea să se plaseze într-o poziţie de confruntare cu preşedintele, e ceva foarte cunoscut. În ultimul deceniu, preşedintele şi premierii s-au tot confruntat. Probabil că Victor Ponta vrea să-l angajeze şi pe Iohannis în această binecunoscută reţetă".

Pe de altă parte, crede europarlamentarul, "e vorba de neseriozitate, adică decizi azi ceva şi pe urmă întorci decizia. Asta iarăşi e ceva foarte cunoscut, nu e prima dată când Guvernul spune una şi peste câteva zile ne trezim că ni se explică "ştiţi, a fost un experiment, am vrut să vedem cam cât puteţi duce" şi aşa mai departe. Aici sigur că e o chestiune de oportunitate şi de împrejurări, adică era ăsta momentul în care Ponta să-şi mărească salariul. Probabil s-a temut şi de reacţia asta negativă din partea opiniei publice şi cum el e prin natura lui un populist, a zis "întoarcem". Nu-i ceva foarte serios aici, adică e o bălmăjeală de-asta binecunoscută la actualul Guvern".

Guvernul va amâna majorarea indemnizaţiilor pentru demnitari, a anunţat joi seară Victor Ponta la postul B1 TV. El susţine că nu a fost de acord cu această creştere.

Premierul spune că ştia că măsura este agreată şi de preşedintele Klaus Iohannis, care a avut o discuţie pe această temă cu premierul interimar, Gabriel Oprea. Şeful Guvernului precizează însă că l-a auzit la TV pe şeful Cancelariei prezidenţiale că infirmă implicarea preşedintelui.

Victor Ponta a intervenit într-o emisiune a postului B1 TV, după ce în aceeaşi emisiune, şeful Cancelariei prezidenţiale, Dan Mihalache, a afirmat că nu preşedintele Klaus Iohannis este cel care i-a cerut premierului interimar, Gabriel Oprea să majoreze indemnizaţiile demnitarilor.

Astfel, Guvernul va adopta săptămâna viitoare o Ordonanţă prin care majorarea indemnizaţiilor demnitarilor va fi amânată până la aprobarea noii legi a salarizării unitare a bugetarilor, anunţă Victor Ponta.