Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Siegfried Mureşan, europarlamentar: Grecia trebuie să vină întâi cu reforme, după aceea vedem dacă dăm banii

muresan.jpg

Siegfried Mureşan.

Europarlamentarul PMP, Siegfried Mureșan, purtător de cuvânt al Grupului Partidul Popularilor Europeni, vicepreședinte al Comisiei pentru bugete din Parlamentul European, a explicat la RFI ce au adus nou aceste discuţii maraton.

"Elementul de noutate acum este că Grecia trebuie să adopte majoritatea acestor măsuri înainte ca Europa să înceapă să se gândească la un nou împrumut.

De ce este aşa? Pentru că s-a pierdut încrederea în acest Guvern, pentru că au spus în februarie că vor veni cu propuneri de reforme şi nu au venit, pentru că au spus în februarie că nu vor anula măsuri de reformă luate de Guvernul anterior în mod unilateral, fără consultarea creditorilor, şi totuşi au făcut.

Deci fiindcă şi-au încălcat o serie de promisiuni trebuie practic să livreze în avans. Trebuie să vină întâi cu aceste măsuri de reformă, până ape 15 iulie şi după aceea vedem dacă le dăm banii,

Şefii de state negociază intens de mai bine de 12 ore care să fie aceste măsuri pe care să le ceară în avans Guvernului.de la Atena."

 
Europarlamentarul Siegfried Mureşan intervievat de Magda Prelipceanu.