Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Alina Gorghiu la RFI: Am strâns aproape 200 de mii de semnături pentru demisia lui Ponta

alina_gorghiu_rfi_am_strans_aproape_200_mii_semnaturi_pentru_demisia_ponta.jpg

Co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu (Sursa foto: Facebook)
Co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu (Sursa foto: Facebook)

Liberalii au strâns aproape 200 de mii de semnături pentru demisia lui Victor Ponta şi speră ca la începutul lunii septembrie să aibă un milion de semnături strânse. Declaraţia a fost făcută la RFI de co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu. Ea spune că demisia lui Victor Ponta de la şefia PSD este "ca o operaţie la un picior greşit".

Pentru Alina Gorghiu, retragerea lui Victor Ponta de la şefia PSD "n-a fost nici gând un gest de onoare, aşa cum doreşte domnia sa să-l împacheteze. Demisia domnului Ponta de la şefia PSD, ca unică reacţie la problema sa juridică din păcate este ca o operaţie la un picior greşit, pentru că pe cetăţeni şi pe partenerii noştri internaţionali, inclusiv pe noi, ca Opoziţie, ne preocupă prea puţin dacă domnul Ponta mai este sau nu preşedinte al PSD-ului. Problema reală este dacă domnia sa continuă sau nu să fie prim-ministru al României (...). Cu siguranţă, va veni curând şi o noapte a cuţitelor lungi în PSD, vizaţi fiind Victor Ponta şi apropiaţii lui".

Co-preşedintele PNL anunţă că liberalii au strâns 200 de mii de semnături pentru demisia lui Victor Ponta, un demers simbolic, fără valoare juridică, după cum precizează Gorghiu: "Suntem noi, cei din PNL, într-o campanie în desfăşurare de strângere de semnături în toate judeţele, o campanie care să genereze un sprijin popular de susţinere a ideii noastre de demisie a lui Ponta. Am strâns până acum aproape două sute de mii de semnături la nivel naţional, acţiunea evident continuă (...). Noi sperăm ca la începutul lunii septembrie să avem un milion de semnături strânse. Numărul exact va fi nerelevant. Important pentru noi este să reuşim să comunicăm populaţiei din România, electoratului din România care sunt obiectivele noastre şi de ce ne încăpăţânăm, aşa cum spune Victor Ponta, să îi cerem demisia".

Alina Gorghiu se arată convinsă că Victor Ponta este "pe ultima sută de metri" în privinţa carierei sale de premier. "Speranţa mea este că acest Guvern are o viaţă foarte scurtă. N-aş vrea să fac acum apel la o dată şi vă spun septembrie, octombrie, sfârşitul lunii august, nu ştiu, dar am convingerea că premierul Ponta este pe ultima sută de metri în privinţa carierei sale de prim-ministru", spune co-preşedintele PNL.