Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Klaus Iohannis îl respinge pe Fifor la Transporturi. Iulian Matache, noua nominalizare

klaus_iohannis_respinge_propunerea_de_ministru_al_transporturilor.jpg

Preşedintele Klaus Iohannis (Foto: www.presidency.ro)
Preşedintele Klaus Iohannis (Foto: www.presidency.ro)

Preşedintele Klaus Iohannis respinge propunerea de numire a lui Mihai-Viorel Fifor în funcţia de ministru al Transporturilor. Potrivit unei scrisori trimise premierului de către şeful statului, persoana nominalizată nu are expertiza şi experienţa managerială necesare, informează Administraţia Prezidenţială. ACTUALIZARE: Victor Ponta a anunţat pe Twitter că Iulian Matache, actual secretar de stat la MT, este propunerea sa pentru portofoliul Transporturilor.

Klaus Iohannis i-a transmis lui Victor Ponta o scrisoare, prin care îl informează cu privire la decizia de a respinge propunerea pentru Ministerul Transporturilor, întrucât "persoana nominalizată nu are expertiza şi experienţa managerială necesare gestionării domeniului complex al transporturilor". Preşedintele i-a cerut premierului să desemneze altă persoană.

Şeful statului poate respinge o singură dată, motivat, propunerea de numire a unui ministru.

În replică, premierul Victor Ponta spune că respingerea propunerii pentru Transporturi de către Klaus Iohannis este o chestiune de "ambiţie".

El afirmă că preşedintele nu are competenţa necesară să evaluze nominalizarea şi nu poate refuza a doua propunere pe care PSD o va face.

"M-am obişnuit cu chestia asta de la Traian Băsescu. Iohannis e profesor de istorie, e competent sau ce? Mă îndoiesc că Iohannis este specialist în Transporturi", spune Victor Ponta.