Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Turcan: Victor Ponta nu va mai apuca să-şi doneze salariul majorat, în septembrie îl demitem

PNL critică gestul premierului Victor Ponta, care anunţă că din 1 august donează diferenţa de salariu primită prin "faimoasa ordonanţă" echipei de baschet a clubului Steaua. Vicepreşedintele liberal, Raluca Turcan, spune la RFI că premierul nu va apuca să facă acest lucru decât pentru o lună de zile.

Raluca Turcan taxează gestul premierului Victor Ponta: "Mi se pare complet demagogic şi lipsit de credibilitate, pentru că nu cred că premierul va mai ajunge să-şi doneze salariul sau cel puţin va face lucrul acesta pentru o lună de zile, întrucât am credinţa fermă că în septembrie guvernarea se va schimba. Acest Guvern condus de Victor Ponta este lipsit de credibilitate şi lipsit de forţa de a da economiei României acel impuls pentru a da bunăstare populaţiei".

În opinia vicepreşedintelui PNL, "Victor Ponta nu face decât să-şi numere zilele, să contabilizeze beneficii pentru el şi pentru PSD la guvernare şi să-şi pregătească cel mai probabil o ieşire rezonabilă".

Premierul Victor Ponta scrie pe Facebook că din 1 august donează diferenţa de salariu primită prin "faimoasa ordonanţă" echipei de baschet a clubului Steaua, care anul acesta joacă din nou, după mulţi ani, într-o competiţie europeană.

"Nu m-am răzgândit, cred în continuare că este corect că demnitarii din România (Preşedinte, preşedinţii Parlamentului, miniştrii etc.) trebuie să aibă un salariu decent, cel puţin egal cu alţi funcţionari din subordine şi relativ asemănător cu ceea ce se întâmplă în Europa. Dar la fel de corect este ca această mărire de salariu să fie făcută în acelaşi timp cu salariile celorlalţi angajaţi din sectorul public. Aşa că pot să mai aştept până vom adopta noua Lege a Salarizării! În consecinţă, am luat decizia personală ca începând cu data de 1 August să donez diferenţa de salariu primită prin «faimoasa ordonanţă» către echipa de baschet a Clubului Steaua (care, anul acesta, joacă dupa mulţi ani din nou într-o competiţie europeană). Aşa am sufletul împăcat şi fac şi un gest simbolic de sprijin pentru echipa şi sportul pe care le iubesc atât de mult de peste 30 de ani!", a scris Victor Ponta.

Salariile demnitarilor vor fi majorate de la 1 august, sumele necesare aplicării acestor creşteri fiind incluse în buget la rectificarea bugetară de marţi.

 
Raluca Turcan, despre gestul lui Victor Ponta de a-şi dona diferenţa din salariul majorat