Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Noi atentate ale PKK în estul Turciei; 2 soldați au murit

atentat_pkk_1.jpg

Din 22 iulie, PKK atacă zilnic forțele armate ale Turciei
Din 22 iulie, PKK atacă zilnic forțele armate ale Turciei
Image source: 
Reuters

Doi soldați turci au fost uciși și alți 24 răniți duminică dimineață într-un atac sinucigaș al rebeliunii kurde a PKK împotriva unui sediu al jandarmeriei, în regiunea Agri, în estul țării, anunță agenția guvernamentală turcă Anadolu.

Un tractor cu explozibili a intrat în sediul unei secții de jandarmerie, în apropierea orașului Dogubayazit, a anunțat Anadolu. Acesta este primul atentat de acest tip semnalat de la reluarea violențelor între Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) și forțele turce.

În alt atac comis duminică și atribuit PKK, un soldat turc a fost ucis și patru au fost răniți în timp ce o mină a explodat la trecerea unui convoi militar pe un drum din provincia Mardin, în sud-est.

De la declanșarea la 22 iulie a atacurilor cotidiene de către PKK, cel puțin 17 membri ai forțelor de ordine turce au fost uciși și zeci răniți.

Armata turcă efectuează la rândul său raiduri masive împotriva pozițiilor forțelor de gherilă în munții din nordul Irakului. Cel puțin 260 de combatanți kurzi au fost uciși și aproape 400 răniți în aceste raiduri, a anunțat o sursă oficială turcă.