Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Kelemen: Nu ar fi nici o problemă dacă actualul Guvern ar face o pauză

O moţiune de cenzură la toamnă nu înseamnă automat că Guvernul va pleca acasă. Declaraţia a fost făcută la RFI de preşedintele UDMR, Kelemen Hunor. El spune că deocamdată PNL şi UDMR nu deţin majoritatea parlamentară.

Ar susţine UDMR o eventuală moţiune de cenzură la toamnă? "Nu am discutat cu liberalii despre acest demers, nu am văzut nici subiectul moţiunii de cenzură. Deocamdată, noi nu avem majoritate împreună cu liberalii sau liberalii împreună cu noi nu avem majoritate. Ar trebui să discutăm şi subiectul, ar trebui să vedem dacă se poate forma o majoritate, dar eu cred că nu ar fi nici o problemă dacă actualul Guvern ar face o pauză după mai bine de patru ani de zile", spune Kelemen Hunor.

"Nu depinde de noi, cum se pare că nu depinde nici de liberali, pentru că aici matematica, cifrele, aritmetica sunt argumentele cele mai importante. Dacă Guvernul are susţinere în continuare în Parlament, atunci noi putem să depunem o moţiune de cenzură, este un exerciţiu democratic, un instrument constituţional, dar nu înseamnă automat că Guvernul va pleca acasă", consideră liderul UDMR.

 
Kelemen Hunor, despre o eventuală moţiune de cenzură la toamnă