Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Kelemen: Gardul dintre Ungaria şi Serbia nu va rezolva pe termen lung problema migraţiei

kelemen_gardul_ungaria_serbia_nu_rezolva_termen_lung_problema_migratiei.jpg

Imigranţi care au trecut ilegal graniţa dintre Serbia şi Ungaria (Foto: Reuters/Laszlo Balogh)
Imigranţi care au trecut ilegal graniţa dintre Serbia şi Ungaria (Foto: Reuters/Laszlo Balogh)

Problema migraţiei trebuie rezolvată printr-o soluţie comună la nivelul Uniunii Europene, declară la RFI preşedintele UDMR, Kelemen Hunor. El comentează problema gardului ridicat de Ungaria la graniţa cu Serbia.

Kelemen Hunor aminteşte că "la graniţa Uniunii Europene sunt mai multe garduri construite. În Bulgaria şi Turcia există un gard destul de bine cunoscut. Mie nu-mi plac gardurile, dar este decizia suverană a fiecărui stat la graniţa cu UE să găsească o modalitate de a proteja graniţa. Nu va rezolva pe termen lung, sigur, problema migraţiei, pe termen scurt poate că da. N-aş vrea să comentez în plus".

"Dacă ar fi un singur caz izolat în ceea ce priveşte graniţa Uniunii Europene, poate că era cazul să comentăm, dar din păcate, această problemă a migraţiei dinspre Africa, dinspre Orientul Mijlociu nu poate fi stopată de către nici o ţară membră a Uniunii Europene. Doar printr-un efort comun se poate găsi o cale de rezolvare. Mie, personal, nu-mi plac gardurile, dar trebuie să recunosc că aici fiecare stat membru trebuie să găsească o soluţie, aşa cum consideră că interesul ţării îl dictează", conchide liderul UDMR.

Militari unguri au început să construiască de luni o nouă porţiune a gardului de la frontiera cu Serbia, prin care Budapesta vrea să oprească imigranţii clandestini să pătrundă în ţară.

 
Kelemen Hunor, despre gardul ridicat de Ungaria la graniţa cu Serbia