Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Victor Ponta: Ambasadorul Ungariei a exagerat cu obrăznicia

zakonyi_botond.jpg

Ambasadorul Ungariei, Zakonyi Botond

Premierul Victor Ponta a spus că ambasadorul Ungariei la Bucureşti "a exagerat cu obrăznicia" în declaraţii făcute recent şi a arătat că sunt tensiuni în relaţiile româno-maghiare, dar acestea pot fi gestionate într-o manieră europeană.

"Cred că a exagerat cu obrăznicia şi folosesc un termen nediplomatic pe care sunt convins că-l va traduce în limba maghiară. Niciun ambasador al niciunei ţări nu şi-a permis vreodată în România şi niciun ambasador român nu-şi permite în străinătate să dea interviuri în presă cu obrăznicie la adresa României", a declarat premierul, la Antena 3.

"Ministerul de Externe a avut o atitudine corectă, din punctul meu de vedere, domnul Aurescu m-a consultat şi sper să fi înţeles acest avertisment, că există o limită peste care nu mai întoarcem obrazul", a mai spus Ponta.

Într-un interviu acordat cotidianului "România Liberă", în 3 august, ambasadorul Ungariei în România, Botond Zakonyi, a susţinut că România refuză să termine 10 drumuri transfrontaliere care ar urma să lege cele două țări, acuzând şi faptul că nu este asigurată folosirea limbii maghiare în administrația publică și în educație.