Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Marea Britanie va adopta noile legi anti-migrație

În timp ce François Hollande şi Angela Merkel au îndemnat ieri partenerii europeni să aplice deciziile adoptate cu scopul de a face faţă afluxului de refugiaţi, Londra pare să ia decizii în direcţia opusă. Ieri, într-o declaraţie comună, la Berlin, cancelarul german a cerut deschiderea "până la sfârşitul anului" a unor centre de primire în Italia şi în Grecia, menite să primească imigranţii cu scopul de a-i tria pe cei eligibili pentru azil.

"În loc să aşteptăm, în loc să gestionăm de pe o zi pe alta aceste situaţii, este necesar să ne organizăm şi să ne consolidăm politicile. Este ceea ce Franţa şi Germania propun", a spus şi şeful statului francez. În schimb, guvernul britanic a anunțat noi măsuri împotriva imigranților ilegali.

Cei care vor fi găsiți muncind fără forme legale riscă pedepse cu închisoarea și confiscarea câștigurilor, transmite Reutes. « Oricine crede că Marea Britanie este ușor de înșelat ar trebui să nu aibă niciun dubiu, dacă te afli aici în mod ilegal, vom lua măsuri pentru a te împiedica să muncești, să închiriezi un apartament, să deschizi un cont la bancă sau să conduci o mașină », a declarat ministrul pentru imigrație, James Brokenshire. « Vom continua să stârpim abuzul și să construim un sistem de imigrație care funcționează în interesul poporului britanic și al celor care se conformează regulilor », a continuat oficialul britanic.

Guvernul de la Londra a anunțat că, la revenirea din vacanță a parlamentarilor, în septembrie, va înainta un proiect legislativ prin care munca ilegală va fi considerată infracțiune, pedepsită cu închisoarea până la șase luni și amendă în cuantum nelimitat. De asemenea, câștigurile obținute din aceste activități vor fi confiscate.  

Conform noilor măsuri, inculparea angajatorilor care folosesc cu bună știință mână de lucru ilegală se va face mai ușor, iar pedeapsa maximă prevăzută pentru aceste cazuri va crește de la doi la cinci ani.