Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Parlamentarii, din nou la muncă

parlamentari_putini.jpg

Parlamentarii se grăbesc să adopte noul Cod Fiscal
Parlamentarii se grăbesc să adopte noul Cod Fiscal

O nouă sesiune parlamentară începe la 1 septembrie, cu priorități legislative și cu o mulțime de restanțe, unele de ani de zile. Cât privește legile importante, printre acestea se numără noul Cod Fiscal, alături de cel de Procedură Fiscală.

Codul Fiscal are toate șansele să treacă extrem de rapid prin parlament, mai ales că partidele s-au pus de acord, iar amendamentele au fost adoptate fără comentarii în comisiile de specialitate. Dacă totul merge fără probleme, codul ar putea fi promulgat de președintele Iohannis la începutul săptămânii viitoare, după cum apreciază șeful interimar al PSD, Liviu Dragnea.

Cât privește alte legi importante, parlamentarii au de dezbătut și aprobat legea achizițiilor publice, legea salarizării și bugetul de stat pe anul viitor. Legea salarizării bugetarilor, care ar trebui să stabilească o nouă ierarhie în domeniu și să reducă la doar câteva categoriile salariale, va fi finalizată înainte de legea privind bugetul de stat pe anul viitor, promite ministrul muncii, astfel încât eventualele prevederi bugetare pentru anul viitor să fie cuprinse în Legea bugetului. Iar proiectul acesteia din urmă va fi trimis în Parlament cel mai târziu până la 15 noiembrie.

Din punct de vedere procedural, Biroul permanent al Senatului este convocat la ora 14,00, iar grupurile parlamentare se vor întruni de la ora 15,00. Începând cu ora 16,00 este programată prima ședință de plen a sesiunii ordinare de toamnă a Camerei Superioare a Parlamentului.

Același lucru și la aceeași oră va avea loc și în Camera Deputaților.