Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Sulfina Barbu, despre cazul Oprescu: E surprinzător că un politician la acest nivel se pretează la luare de mită

Reţinerea primarului Sorin Oprescu este surprinzătoare. Iată ce declară la RFI vicepreşedintele PNL, Sulfina Barbu. Ea consideră că Oprescu îşi va pierde mandatul de primar, astfel cursa electorală devenind una deschisă, fără un favorit clar.

Sulfina Barbu spune că "este surprinzător că un politician la acest nivel se pretează la luare de mită. Este surprinzător că domnul Sorin Oprescu a ajuns la nivelul acesta de a lua bani de la oameni care au contracte cu Primăria Generală. În schimb, cred că am avut semnale că în Primăria Generală este corupţie, văzând toate arestările anterior făcute, care au ajuns până la nivelul consilierului personal al domnului Sorin Oprescu".

Potrivit vicepreşedintelui PNL, "legea spune că este numit unul dintre viceprimari pe funcţia de primar interimar. Având în vedere că avem mai puţin timp până la alegerile de anul următor, cel puţin în ultimele şase luni de zile nu se mai organizează alegeri anticipate. Deci va funcţiona un interimat până la alegerile din 2016. Şi mă bazez când afirm acest lucru pe faptul că nu există o decizie deocamdată definitivă prin care domnul Sorin Oprescu este nu suspendat, noi discutăm clar de pierderea calităţii şi pierderea mandatului de primar la un moment dat, având în vedere că discutăm de un flagrant, luare de mită, îşi va pierde mandatul de primar, dar asta după decizii judecătoreşti".

"În acest moment, discutăm de o cursă deschisă pentru primarul general, fără a exista un favorit, având în vedere că nu avem un primar în funcţie şi nu avem nici un candidat care deja să se fi impus pentru această competiţie. Eu cred că PNL după ce finalizează competiţia internă, va avea un candidat pentru primarul general aşa cum îşi doresc bucureştenii (...). Se va întâmpla probabil în această toamnă în noiembrie-decembrie, avem un calendar stabilit. Prin acel calendar s-au stabilit paşii de competiţie internă, realizarea unui sondaj de opinie, luarea deciziei politice în Biroul Politic Naţional şi apoi anunţarea celui care a câştigat această competiţie şi care devine cert candidatul pentru funcţia de primar general. Probabil luna decembrie", spune Sulfina Barbu.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a fost reţinut de DNA, sâmbătă noapte, pentru luare de mită. El ar fi primit 25 de mii de euro de la patru denunţători.