Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Nicuşor Dan la RFI: Vom fi eventual deschişi la anumite negocieri, dar la primăvară

Nicuşor Dan declară la RFI că e deschis la eventuale negocieri cu partidele politice, în perspectiva alegerilor pentru Primăria Capitalei, dar de-abia la primăvară. Preşedintele Grupului de Iniţiativă al Uniunii Salvaţi Bucureştiul (USB), fostul candidat la Primăria Capitalei spune că aşteaptă mai întâi ca partidele mari să-şi prezinte programul politic.

Întrebat dacă ar accepta să fie sprijinit de un partid mare la alegerile pentru Primăria Capitalei, Nicuşor Dan a răspuns: "Eu acum sunt membru al acestui partid politic şi tot ce voi face voi face în cadrul acestui partid politic, Uniunea Salvaţi Bucureştiul, împreună cu colegii mei. Avem un program politic, aşteptăm dacă vorbiţi de PNL sau de alte partide să iasă şi ei cu programul politic şi în funcţie de ce vor spune sondajele în primăvara anului viitor, ţinând cont şi de această lege nenorocită cu alegerea primarului dintr-un singur tur, vom fi eventual la momentul respectiv deschişi la anumite negocieri".

"Dacă un partid vrea să sprijine candidatura mea, evident că mă bucur să aud asta, dar nu mă aştept ca în 2016, acum, la alegeri, să existe partide care să spună sprijinim necondiţionat candidatura unei persoane care nu este din partid, ci mă aştept să existe negocieri în care unul, două sau mai multe partide să negocieze tot, inclusiv o listă cu care să meargă împreună în Consiliul Local", mai spune el.

PNL nu exclude ipoteza ca viitorul candidat la Primăria Bucureşti să fie din afara partidului, spune la RFI liderul deputaţilor liberali, Eugen Nicolăescu. El precizează că formaţiunea sa "nu trebuie să excludă nimic aprioric" şi declară că viitorul candidat care va fi susţinut de PNL trebuie să aibă şi un profil liberal, "să nu fie un autoritar, un comunist".