Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Petru Filip (Comisia de Politică Externă): Voi propune o declaraţie a Parlamentului privind gardul ungar

petru_filip_comisia_politica_externa_voi_propune_declaratie_parlamentului_gardul_ungar.jpg

Gard la graniţa dintre Ungaria şi Serbia (Foto: Reuters/Laszlo Balogh)
Gard la graniţa dintre Ungaria şi Serbia (Foto: Reuters/Laszlo Balogh)

Decizia Ungariei de a ridica un gard la frontiera cu România este nefericită, declară la RFI senatorul PSD, Petru Filip, preşedintele Comisiei de Politică Externă. El spune că va propune adoptarea unei rezoluţii ce va fi transmisă apoi Parlamentului maghiar.

Petru Filip va propune Comisiei de Politică Externă din Senat luarea unei poziţii oficiale pe tema gardului ungar: "Probabil în şedinţa Comisiei de Politică Externă de astăzi, o să propun colegilor luarea unei poziţii oficiale, sigur, transmisă Senatului şi după aceea Parlamentului maghiar, pentru că până la urmă, acest gard nu rezolvă din punct de vedere tehnic problema imigranţilor, ci mai degrabă este un simbol (...). Cred că este nefericită decizia, ca să nu găsesc un alt cuvânt mai plastic, decizia de montare a unui astfel de gard, similar cu cel dintre Ungaria şi Serbia, care pe fond mă îndoiesc că a rezolvat problema fluxului de migranţi".

"Vom face o propunere de - cuvântul nu ştiu dacă la noi funcţionează, în Parlamentul European funcţionează - de rezoluţie, de poziţie, de declaraţie a Parlamentului, a Senatului României vizavi de această măsură pe care Ungaria vrea să o facă", precizează senatorul PSD.