Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


PNL depune luni o moţiune de cenzură

pnl_depune_luni_motiune_cenzura.jpg

O nouă moţiune de cenzură, în Parlament.
O nouă moţiune de cenzură, în Parlament.

Liberalii vor depune luni o moţiune de cenzură. PNL vrea demiterea Guvernului, după ce premierul Victor Ponta a fost trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, face un apel la reprezentanţii coaliţiei aflate la Putere să sprijine demersul Opoziţiei: "Am obţinut o decizie politică pe un subiect foarte important, nu doar pentru PNL, ci pentru întreaga societate românească. Avem un premier trimis în judecată pentru fapte de corupţie, care refuză să facă un gest elementar, igienic, acela de a-şi da demisia (...). PNL a decis astăzi să depună luni o moţiune de cenzură pe tema lipsei de credibilitate a Guvernlui Ponta (...). La fel de vinovaţi precum Victor Ponta ar putea fi şi cei care îl susţin din cadrul coaliţiei aflate la guvernare, pentru că le-am solicitat ieri să se disocieze de Victor Ponta şi să ţină cont de interesele ţării, retrăgându-i sprijinul lui Victor Ponta".

Copreşedintele PNL, Vasile Blaga, spune de partea sa că liberalii îşi propun să organizeze un miting în faţa Parlamentului.

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, declară că o eventuală moţiune de cenzură a PNL nu are şanse să fie votată: "E dreptul lor constituţional (...). Nu moţiunea de cenzură a PNL poate să genereze sau nu o schimbare a lui Victor Ponta. Vom discuta în partid. Dar nu cred că ne putem permite să intrăm într-o aventură politică. Cred că şi colegii din coaliţie susţin în continuare lucrul ăsta".