Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Tudor Ciuhodaru (UNPR), despre moţiunea de cenzură: Ar fi cel puţin ciudat să dărâmi Guvernul în care activezi

Nu sunt şanse ca grupul parlamentar UNPR să-şi schimbe poziţia faţă de Guvern, declară la RFI deputatul Tudor Ciuhodaru. El spune că ar fi "cel puţin ciudat" ca partidul din care face parte să voteze moţiunea de cenzură ce va fi depusă luni de PNL.

Deputatul UNPR, Tudor Ciuhodaru, afirmă că partidul îşi va ţine cuvântul: "Noi am devenit o formaţiune brand inclusiv prin faptul că ne respectăm cuvântul dat. Pe de altă parte, vreau să vă spun că ar fi cel puţin ciudat să faci parte dintr-o coaliţie guvernamentală şi să dărâmi Guvernul în care activezi. În plus, vicepremierul pe probleme de siguranţă naţională, Gabriel Oprea, a dovedit că atunci când este nevoie, mai ales în situaţii de criză, ţinând cont că suntem într-un context geo-politic extrem de complicat, poate să facă faţă oricărei solicitări. În acest context nu sunt şanse ca grupul parlamentar UNPR să-şi schimbe poziţia. Noi am spus de fiecare dată că pe probleme de politică externă şi securitate, siguranţă naţională colaborăm fără probleme cu preşedintele României, indiferent care ar fi numele acestuia şi că susţinem Guvernul pentru a realiza aceste politici economice, politici sociale, pe care ni le-am propus".

Întrebat ce şanse dă moţiunii de cenzură a PNL, Tudor Ciuhodaru a răspuns: "Dacă şi aşa va fi, noi ne respectăm cuvântul dat, cred că nu vor fi probleme pentru coaliţia guvernamentală. Mai rămâne doar ca şi ceilalţi să-şi ţină cuvântul, ca lucrurile să fie fără probleme la această moţiune de cenzură".

Liberalii vor depune luni o moţiune de cenzură. PNL vrea demiterea Guvernului, după ce premierul Victor Ponta a fost trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie.

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a făcut un apel la reprezentanţii coaliţiei aflate la Putere să sprijine demersul Opoziţiei.