Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Vot de încredere pentru Victor Ponta, în ciuda trimiterii sale în judecată

ponta.jpg

Premierul Victor Ponta este susținut de PSD în fruntea Guvernului
Premierul Victor Ponta este susținut de PSD în fruntea Guvernului

”Decizia PSD este de a respinge moţiunea Opoziţiei şi de a păstra guvernarea”, a declarat, luni, Liviu Dragnea, care spune că social-democrații îl susțin în continuare pe Victor Ponta la șefia Guvernului, în ciuda trimiterii acestuia în judecată.

"Am decis respingerea moţiunii de cenzură şi susţinerea guvernului. Azi am luat o decizie politică importantă", a declarat Dragnea.

El a mai spus că situaţia nu este uşoară, dar "nu putem printr-un vot în CEx să ştergem această situaţie, partidul este o instituţie care nu interferează cu justiţia".

Comitetul Executiv al PSD a votat luni, în unanimitate, sprijinul pentru menţinerea la guvernare cu Victor Ponta premier, acesta precizând că va rămâne la Palatul Victoria atâta vreme cât va avea sprijinul coaliţiei de guvernare.

"Mergem mai departe", a declarat Victor Ponta la finalul şedinţei Comitetului Executiv al PSD. El a mai spus că "este important să avem stabilitate".

Luni, liberalii ar urma să depună o moţiune de cenzură împotriva Cabinetului Ponta.

Premierul a fost trims, joi, în judecată în dosarul Turceni Rovinari, proces care a avut, luni, primul termen. Victor Ponta este vizat de acuzații precum evaziune fiscală, fals în înscrisuri și spălare de bani.

 
Liviu Dragnea spune că social-democrații îl susțin în continuare pe Victor Ponta