Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Stolojan: Partidele satelit din Guvern să spună dacă e în interes naţional să-l menţină pe Victor Ponta premier

Gabriel Oprea, Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu

Guvernul Ponta este menţinut artificial în funcţie de două partide satelit, declară la RFI europarlamentarul PNL, Theodor Stolojan. El cere UNPR şi ALDE, în contextul depunerii moţiunii de cenzură de către liberali, să spună dacă este sau nu în interes naţional să-l menţină pe Victor Ponta în funcţia de prim-ministru.

În opinia lui Theodor Stolojan, "PNL-ul trebuie să se pregătească în continuare serios pentru alegerile locale şi parlamentare de anul viitor. Doi: cred că aceşti sateliţi, care susţin Guvernul domnului Ponta şi anume UNPR şi partidul acela al domnului Tăriceanu cred că ne-am aplecat prea puţin să analizăm şi să înţelegem de fapt ce doresc aceste partide pentru România, pentru că de exemplu, partidul aşa-zisului interes naţional nu am auzit niciodată vorbindu-se de interesul public la acest partid. Vorbim doar de un interes naţional, ceva care, daţi-mi voie să spun că în nici un caz interes naţional n-a însemnat Ordonanţă de Urgenţă pentru a tripla salariile miniştrilor înainte de vacanţa de vară. Deci dacă acesta este interesul naţional, sigur că trebuie să ne punem serioase întrebări ce doresc de fapt aceste două partide satelit, care menţin artificial Guvernul Ponta în funcţiune".

Deputatul european consideră că "moţiunea de cenzură e binevenită, ea atrage atenţia în România şi în afara României asupra a ceea ce se întâmplă de fapt astăzi la conducerea ţării, a Guvernului, respectiv. Pe de altă parte, însă, cred că avem nevoie, România, societatea românească, să înţeleagă mai bine ce înseamnă interes naţional, cine-l defineşte (...). Rămâne la judecata acestor două partide satelit care menţin guvernarea Ponta să înţeleagă dacă acum votând să menţină mai departe un Guvern cu un prim-ministru aflat în proces penal, dacă asta înseamnă interes naţional sau nu".