Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Geoană, despre moţiune: Dacă partidele din Guvern vor să stea cu bolovanul de gât, le va trage la fund

Partidele care nu susţin moţiunea de cenzură se vor judeca anul viitor cu electoratul, declară la RFI senatorul Mircea Geoană, preşedinte al Partidului Social Românesc.

Mircea Geoană spune că premierul ar trebui demis: "Domnul Ponta nu are ce să caute în fruntea Guvernului României şi am spus-o din momentul în care a început acţiunea penală împotriva domniei sale, este fără precedent să ai un premier în funcţie, acuzat de fapte de corupţie şi să stea senin în continuare".

"Nu ne este indiferent, în cazul în care moţiunea trece, ce fel de Guvern se va instala, în sensul că ceea ce noi am spus extrem de clar şi în discuţiile cu cei de la PNL şi în discuţiile cu opinia publică românească, este obligatoriu că dacă dăm jos un premier acuzat de fapte de corupţie şi nu are ce să caute în fruntea unui stat democratic şi european, trebuie să fim atenţi ce punem în loc (...). Deci dacă ne apucăm să spunem să plece Ponta, pentru că are acuzaţii de corupţie şi băgăm alţii în viitorul Guvern, indiferent ce culoare politică va avea, care au probleme similare, păi, atunci, ce-am făcut?", se întreabă senatorul.

Mircea Geoană le cere partidelor să susţină moţiunea de cenzură a PNL: "Până la urmă, fiecare să-şi judece propria atitudine şi să se judece la anul cu electoratul. Dacă ei vor să stea în continuare cu o situaţie totalmente de nesusţinut, nu există o altă variantă decât demisia sau demiterea domnului Ponta, este o situaţie jenantă pentru România, este un element de blocaj intern şi extern (...). Dacă vor să stea cu bolovanul de gât, să stea liniştiţi, pentru că-i va trage şi pe dânşii la fund".