Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Traian Băsescu s-a înscris în PMP

traian_basescu_inscris_pmp.jpg

Declaraţia de adeziune a lui Traian Băsescu la PMP (Foto: Facebook Traian Băsescu)
Declaraţia de adeziune a lui Traian Băsescu la PMP (Foto: Facebook Traian Băsescu)

Traian Băsescu a anunţat vineri într-o conferinţă de presă că s-a înscris în Partidul Mişcarea Populară (PMP). Fostul preşedinte precizează că cel mai important motiv pentru revenirea sa în viaţa politică este apărarea mandatelor sale prezidenţiale.

Traian Băsescu susţine că se confruntă cu o campanie de denigrare şi că principalul argument pentru revenirea sa în viaţa politică este dorinţa de a-şi apăra cele două mandate prezidenţiale.

Fostul preşedinte mai spune că va fi un om politic de Opoziţie extrem de incomod şi că alt obiectiv al său va fi apărarea drepturilor omului.

"Dacă nu pot lăsa moştenire un PDL, voi lăsa o mişcare populară", declară el.

"Sincer, nu am crezut că după ce îmi termin mandatul de preşedinte al României mă voi mai înscrie într-un partid. Iată că mă obligă să o fac şi am câteva motive pentru acest lucru. Primul şi cel mai important motiv al revenirii mele în viaţa politivă este legat de ceea ce se întâmplă începând cu data de 22 decembrie 2014, o campanie furibundă de denigrare a celor două mandate pe care le-am avut ca preşedinte al României, de negare a transformărilor prin care a trecut ţara în acest interval de zece ani, extrem de importante, care au consolidat statul de drept şi de asemenea, eforturile uriaşe pe care le depun trusturile mass-media, dar spre surprinderea mea şi instituţii ale statului pe care le-am consolidat în timpul mandatelor, pentru discreditarea mea personală. De aceea, singura soluţie pe care o am este să revin în viaţa politică şi să îmi apăr şi cele două mandate şi să mă apăr şi pe mine în faţa valului de denigrare", spune Traian Băsescu.

Congresul PMP ar urma să aibă loc pe 24 octombrie, la Sala Palatului.