Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ludovic Orban: PSD a rămas înţepenit în proiect, nu putem sta la aceeaşi masă

ludovic_orban_psd_ramas_intepenit_proiect_nu_putem_sta_aceeasi_masa.jpg

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea (Foto: www.psd.ro)
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea (Foto: www.psd.ro)

PSD a arătat că este incapabil să se reformeze, prin alegerea lui Liviu Dragnea preşedinte. Iată ce spune la RFI prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban. În opinia sa, PSD "rămâne acelaşi partid criptocomunist".

Ludovic Orban consideră că "PSD a rămas înţepenit în proiect. Prin alegerea lui Liviu Dragnea, PSD a arătat că este incapabil să se schimbe, să se reformeze. Liviu Dragnea este exponentul cel mai reprezentativ al năravurilor PSD. Liviu Dragnea reprezintă baronii locali, el însuşi fiind un baron local, preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman o perioadă foarte lungă (...). Liviu Dragnea este un exponent al năravurilor PSD, având el însuşi probleme cu justiţia, aşa cum au aproape toţi reprezentanţii PSD în administraţia publică judeţeană, locală şi în Parlament (...). PSD din păcate a arătat în aceste alegeri că nu vrea să se schimbe, că rămâne acelaşi partid criptocomunist, care nu are legătură cu valorile europene, care nu are nici o legătură cu democraţia".

Întrebat dacă PSD poate fi un partener de dialog pentru PNL, după Congresul formaţiunii social-democrate, liderul liberal a răspuns: "Din punctul meu de vedere şi nu numai al meu, nu mai putem să stăm la aceeaşi masă cu PSD. De altfel, decizia PNL după moţiunea de cenzură în care PSD şi UNPR l-au ţinut în braţe pe Victor Ponta, devenind practic o ameninţare la adresa siguranţei naţionale, s-a şi anunţat public că PNL nu mai are ce să dialogheze cu PSD".