Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Vlad Filat riscă 15 ani de detenție

Fostul premier moldovean Vlad Filat riscă până la 15 ani de detenție. Procuratura Generala anunță că procurorii anticorupție au depistat și ridicat probe relevante în urma percheziţiilor desfăşurate în dosarul coruperii pasive şi traficului de influenţă în care este bănuit deputatul Vladimir Filat. Acestea confirmă o parte din depoziţiile date de denunţător şi urmează să fie investigate.
În prezent, procurorii examinează mai multe documente acumulate în cadrul urmăririi penale în vederea formulării învinuirii. Tot astăzi, câţiva martori-cheie au fost citaţi pentru audieri în acest dosar. Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă pînă la 15 ani de închisoare şi o amendă în mărime de la 8000 la 10000 unităţi convenţionale  cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.
 
Amintim că, pe 15 octombrie curent, procurorii şi CNA l-au reţinut pe Vladimir Filat într-un dosar de corupere pasivă şi trafic de influenţă. Deputatul este bănuit că, în perioada cînd deţinea funcţia de prim-ministru, ar fi primit de la un om de afaceri mijloace financiare şi bunuri în sumă de 250 000 000 de dolari pentru acordarea diferitor servicii. La această etapă, procurorii deţin probe că banii oferiţi drept mită provin inclusiv din băncile fraudate, se arată într-un comunicat al PG.