Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Vlad Filat, în arest încă 30 de zile

Fostul premier moldovean, Vlad Filat, va rămâne în arest încă 30 de zile. O hotărâre în acest sens a fost luată cu puţin timp în urmă de magistrații  Judecătoriei sectorului Buiucani. 

În timp ce judecătorii erau la deliberări şi urmau să decidă dacă dau curs solicitării procurorilor de a-i aplica arestul preventiv pentru o luna, în faţa clădirii zeci de simpatizanți ai PLDM cereau eliberarea fostului lider al formațiunii, iar o altă tabăra de protestatari cerea condamnarea lui Vlad Filat. 

Fostul premier Vlad Filat are deja statut de învinuit, deși cand a fost reținut, era bănuit de corupere pasiva si trafic de influența.Fostul premier moldovean Vlad Filat riscă până la 15 ani de detenție. Procuratura Generala anunță că procurorii anticorupție au depistat și ridicat probe relevante în urma percheziţiilor desfăşurate în dosarul coruperii pasive şi traficului de influenţă. Acestea confirmă o parte din depoziţiile date de denunţător şi urmează să fie investigate.

Vlad Filat va contesta la o instanţă superioară decizia de arestare preventivă, anunţă avocatul acestuia, Igor Popa, precizând că fostul premier a depus o plângere penală împotriva denunţătorului său, Ilan Shor, pe care îl acuză că a făcut declaraţii false, informează site-ul Unimedia.

Amintim că, pe 15 octombrie curent, procurorii şi CNA l-au reţinut pe Vladimir Filat, fiind acuzat ca in perioada cand deţinea funcţia de prim-ministru, ar fi primit de la Ilan Shor, controversat om de afaceri, mijloace financiare şi bunuri în sumă de 250 000 000 de dolari pentru acordarea diferitor servicii. La această etapă, procurorii deţin probe că banii oferiţi drept mită provin inclusiv din băncile fraudate.