Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Teodor Atanasiu: PNL va vota pentru încuviinţarea cercetării Elenei Udrea

Parlamentarii PNL vor rămâne "consecvenţi" şi vor vota pentru încuviinţarea cercetării deputatului Elena Udrea. O spune la RFI prim-vicepreşedintele liberal, Teodor Atanasiu.

DNA a cerut ministrului Justiţiei să solicite Camerei Deputaţilor încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputatului Elena Udrea, într-un nou dosar în care aceasta este acuzată de luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani, instigare la abuz în serviciu şi fals în declaraţii.

Teodor Atanasiu declară că parlamentarii PNL vor vota favorabil cererii DNA: "Cu siguranţă vom rămâne consecvenţi atitudinii pe care am avut-o în ultimul timp şi vom vota pentru încuviinţarea cercetării. De altfel, aţi văzut că indiferent de apartenenţa politică a parlamentarilor, Partidul Naţional Liberal a votat pentru".

El crede că e "puţin probabil să apară accidente la vot. Cred că deja parlamentarii liberali s-au obişnuit cu atitudinea politică pe care am avut-o şi nu cred că acum mai suntem în postura să avem aceste accidente".

Întrebat dacă l-a surprins că DNA a cerut din nou încuviinţarea Parlamentului pentru reţinerea şi arestarea preventivă a Elenei Udrea în alt dosar, Teodor Atanasiu a răspuns: "Nu este o surpriză tocmai pentru faptul că este un alt dosar. Având în vedere faptul că cercetările privind-o pe doamna Udrea au continuat şi cu alte dosare şi fiind alte fapte noi în alt dosar, este firesc să facă acest demers".