Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Marton Arpad: UDMR e foarte aproape de numărul de semnături pentru contestarea votului prin corespondenţă la CC

UDMR discută "de la om la om" în Parlament, ca să strângă numărul necesar de semnături, pentru a contesta legea votului prin corespondenţă la Curtea Constituţională, declară la RFI viceliderul deputaţilor UDMR, Marton Arpad.

Deputatul UDMR precizează că formaţiunea sa discută cu parlamentari de la toate grupurile: "Încercăm să strângem numărul de semnături necesare pentru depunerea contestaţiei atât la Cameră, cât şi la Senat. Vorbim de la om la om. Încă nu avem, dar suntem aproape de numărul necesar de semnături. Discutăm de la om la om chiar din toate grupurile parlamentare, trebuie să vă spun".

Întrebat dacă UDMR are până acum vreun ecou pozitiv, Marton Arpad a răspuns: "Da, din moment ce suntem... deci în Camera Deputaţilor suntem foarte aproape de numărul minim necesar pentru contestare".

Deputaţii au adoptat miercuri cu 257 voturi "pentru", 12 abţineri şi 30 "împotrivă" proiectul legii votului prin corespondenţă, în forma propusă de comisia de Cod Electoral, fiind prevăzut ca acest tip de vot să fie aplicat doar la alegerile parlamentare.

Pentru atacarea legii la Curtea Constituţională este nevoie de un număr de 25 de senatori sau 50 de deputaţi, iar UDMR nu are suficienţi parlamentari pentru acest demers.