Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Vicepreşedinte PLDM la RFI: Calificăm votul din Parlament ca un act de iresponsabilitate

Votul de joi din Parlamentul de la Chişinău este un act iresponsabil. Iată ce declară la RFI vicepreşedintele Partidului Liberal Democrat, Vadim Pistrinciuc. El critică faptul că democraţii aflaţi la Putere au susţinut moţiunea de cenzură a socialiştilor şi comuniştilor, lucru ce a dus la demiterea Guvernului condus de Valeriu Streleţ.

"Calificăm acest vot din Parlament ca un act de iresponsabilitate de ţară, în primul rând, dar şi de angajamentele proeuropene făcute anterior de colegii noştri de coaliţie", spune vicepreşedintele PLDM.

"S-a dorit probabil schimbarea acestui Guvern incomod poate pentru intransigenţa sa", afirmă Vadim Pistrinciuc.

Cum califică vicepreşedintele PLDM votul pro-moţiune al democraţilor lui Marian Lupu? "Este un act iresponsabil, pentru că şi acţiunea şi acordul de alianţă presupune că nu se poate vota împreună cu Opoziţia, cu atât mai mult cu o Opoziţie care-şi doreşte altceva decât un viitor european pentru Republica Moldova, dar într-un fel vreau să zic că-i şi reprezintă, fiindcă se vede foarte bine că au fost nişte coordonări anterioare", spune Vadim Pistrinciuc.

L-ar susţine PLDM pe Iurie Leancă pentru postul de premier? "Nu pot spune acest lucru acum, ce vor zice colegii, însă la acest moment mi se pare imposibil, pentru că dumnealui nici nu are numărul necesar de voturi, ca să pretindă la aşa o funcţie, însă vrem să vedem cum o să evolueze lucrurile", răspunde vicepreşedintele liberal democrat.

Alegerile anticipate ar fi o soluţie? "Alegerile anticipate nu sunt o soluţie în genere pentru Republica Moldova, fiindcă situaţia economică, financiară este destul de gravă. Însă după votul de astăzi eu văd că cineva nu se teme de alegeri anticipate şi examinează şi acest lucru, fiindcă iresponsabilitatea votului care a fost oferit de Partidul Democrat Partidului Socialiştilor pro-moscovit constă şi în faptul că poate genera alegeri anticipate. Or noi intuim că de mâine ei vor începe să ne spună veniţi înapoi să negociem, să discutăm, însă acest lucru nu justifică votul foarte tenebru care a avut loc în Parlamentul Republicii Moldova", conchide vicepreşedintele PLDM.