Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Gabriel Oprea: Întotdeauna am sprijinit Guvernul din care am făcut parte

Liderii actualei coaliţii s-au reunit la Palatul Parlamentului într-o şedinţă extraordinară, după demisia Cabinetului Ponta, iar discuţiile au loc în contextul în care social-democraţii au transmis că nu mai doresc să continue în actuala formulă cu UNPR, potrivit unor surse social-democrate citate de Mediafax

Acestea spun că social-democraţii vor "tăia legăturile" cu UNPR, acuzând refuzul vicepremierului Gabriel Oprea de a demisiona. PSD nu a stabilit în acest moment un mandat pentru eventualele negocieri, însă susţine în continuare varianta de a nu face parte dintr-un Cabinet în care nu deţin funcţia de premier. De partea cealaltă, UNPR a transmis că Gabriel Oprea a susţinut decizia demisiei Cabinetului Ponta şi şi-a arătat disponibilitatea de a contribui la "stabilitatea" politică. Oprea consideră de asemenea că nu are ce să îşi reproşeze în relaţia cu partenerii. 

Declarația lui Gabriel OpreaÎntre timp, Partidul Național Liberal propune organizarea de alegeri anticipate, în urma demisiei premierului Victor Ponta. Copreședintele PNL Alina Gorghiu spune că speră că va exista un acord politic în privinţa organizării de anticipate pentru că doar astfel se va respecta ceea ce a cerut strada.