Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Gabriel Oprea: UNPR susţine alegerile anticipate

gabriel_oprea_unpr_sustine_si_alegerile_anticipate.jpg

Preşedintele Klaus Iohannis dă mâna cu Gabriel Oprea, la Cotroceni (Foto: www.presidency.ro)
Preşedintele Klaus Iohannis dă mâna cu Gabriel Oprea, la Cotroceni (Foto: www.presidency.ro)

Preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, a declarat vineri după consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, pentru formarea unui nou Guvern, că formaţiunea sa va susţine orice variantă pe care o va alege preşedintele, fiind de acord şi cu alegerile anticipate.

Consultările dintre Klaus Iohannis şi UNPR au durat doar zece minute. Preşedintele nu a adresat în debutul întâlnirii nici un mesaj delegaţiei UNPR, conduse de Gabriel Oprea, aşa cum a făcut până acum la toate celelalte întâlniri, care au avut loc joi.

Din delegaţia UNPR au făcut parte preşedintele partidului, Gabriel Oprea, senatorul Haralambie Vochiţoiu, secretarul general, Neculai Onţanu, secretarul general adjunct, Ion Toma şi fosta şefă a Autorităţii Naţionale pentru Turism, Simona Man.

Klaus Iohannis i-a întâmpinat pe membrii delegaţiei UNPR, strângându-le mâna şi spunându-le "Bună ziua!", după care i-a invitat să ia loc. După ce s-au aşezat la masă, Iohannis a aşteptat câteva secunde, uitându-se către presa prezentă la debutul întâlnirii, după care i-a rugat pe jurnalişti să părăsească sala.

Gabriel Oprea a făcut după discuţiile cu preşedintele o scurtă declaraţie, în care a spus că UNPR îl sprijină pe Klaus Iohannis. "În urma consultărilor cu preşedintele Klaus Iohannis, UNPR ca întotdeauna în probleme importante, de securitate naţională îl sprijină pe preşedintele României. I-am transmis întreaga disponibilitate, ca întotdeauna, a UNPR, atât în desemnarea prim-ministrului, a viitorului Guvern", a declarat Gabriel Oprea.

Liderul UNPR a precizat că susţine şi varianta alegerilor anticipate, dacă se va ajunge la un asemenea consens: "Suntem total de acord şi susţinem alegerile anticipate şi tot ceea ce UNPR prin forţa parlamentarilor săi, prin forţa politică, sprijinim stabilitatea".

Întrebat despre varianta unui Guvern de tehnocraţi, care să organizeze alegeri anticipate sau să conducă România până la alegerile la termen, Oprea a spus că UNPR va sprijini orice variantă pe care o va dori Klaus Iohannis: "Orice formulă pe care preşedintele României, în dialog cu partidele politice, cu delegaţii din stradă ai poporului român o va dori va fi sprijinită de UNPR".

Pe de altă parte, Gabriel Oprea a anunţat că părăseşte Guvernul interimar şi că şi-a delegat atribuţiile de ministru de Interne secretarului de stat, Ilie Botoş.