Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Tăriceanu, despre UNPR: Vom vedea dacă mai poate funcţiona coaliţia sau dacă acesta e punctul final

Co-preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, spune la RFI că poziţia UNPR faţă de numirea premierului ridică "un semn de întrebare" vizavi de funcţionarea coaliţiei. Gabriel Oprea a anunţat după consultările cu preşedintele Klaus Iohannis că va sprijini propunerea de premier a şefului statului.

Întrebat dacă mai funcţionează coaliţia PSD-UNPR-ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a răspuns: "În ceea ce priveşte poziţia ALDE, pe care am exprimat-o ieri, ea a fost coordonată cu poziţia PSD-ului. În ceea ce priveşte poziţia UNPR, am sesizat o diferenţiere netă, care ne duce la un semn de întrebare. UNPR-ul am înţeles că va susţine necondiţionat propunerea preşedintelui, ceea ce nu este nici cazul ALDE, nici cazul PSD-ului. Vom vedea în continuare dacă coaliţia mai poate să funcţioneze în atari condiţii sau trebuie să constatăm că acesta a fost punctul final".

"Avem poziţii diametral opuse aici, care probabil sunt generate de reflectarea modului nostru de gândire. Avem o gândire bazată pe anumite principii, hai să spunem, simple şi sănătoase, legate de funcţionarea sistemului democratic, într-o ţară cum este România, ţară europeană. Aceste principii nu le putem adapta la conjuncturi. Principiile rămân principii, întotdeauna", mai spune co-preşedintele ALDE.