Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Stare de urgenta in Franta

Intr-un discurs televizat, presedintele francez Francois Hollande a decretat starea de urgenta in Franta si inchiderea frontierelor in urma "atacurilor teroriste".

"Atacuri teroriste de o amploare fara preceden sunt in curs. Au fost citeva zeci de raniti, multi raniti, este o oroare.Am decis sa mobilizam toate fortele posibile pentru a-i putea neutraliza pe teroristi si a proteja toate cartierele implicate.

Am solicitat de asemenea intariri din partea armatei. Am convocat Consiliul de ministri. Doua decizii vor fi luate: va fi decretata starea de urgenta, ceea ce inseamna ca vor fi inchise mai multe locuri si circulatia va fi restrictionata. Starea de urgenta este efectiva pe tot teritoriul francez.

Cea de-a doua decizie pe care am luat-o este inchiderea frontierelor pentru ca cei care au comis aceste crime sa poata fi prinsi. Stim de unde vin aceste atacuri. Trebuie sa dam dovada de compasiune si solidaritate, dar si de unitate..

In fata terorii, Franta trebuie sa fie puternica, trebuie sa fie mareata. Facem apel la responsabilitatea fiecaruia. Dar in fata amenintarii sta o natiune care stie sa se apere. Nu am terminat inca operatiunile. In acest moment fortele de securitate dau un asalt aspura unui anumit loc din Paris", a concluzionat presedintele francez.