Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Nouă propunere la Sănătate: Patriciu Achimaș-Cadariu, șeful Institutului Oncologic Cluj-Napoca

Noua propunere a premierului desemnat, Dacian Cioloș, pentru postul de ministru al Sănătății este Patriciu Achimaș-Cadariu, șeful Institutului Oncologic ”Prof. Dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca, a anunţat Biroul de Presă al Guvernului. Propus iniţial, Andrei Baciu a fost retras.

În vârstă de 39 de ani, medicul Patriciu Achimaș-Cadariu conduce de trei ani Institutul Oncologic ”Prof. Dr. Ion Chiricuţă” din Cluj-Napoca.

Propunerea inițială a lui Dacian Cioloș pentru postul de ministru al Sănătății a fost Andrei Baciu, în vârstă de 29 de ani.

La câteva ore de la nominalizarea lui Baciu pentru Ministerul Sănătății, premierul desemnat a decis retragerea acestuia de pe lista miniștrilor.

”În urma controverselor apărute în spațiul public, primul ministru desemnat a decis să nu îl mai includă pe Andrei Baciu pe lista propunerilor de miniștri care va fi trimisă la Parlament”, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale.

După anunțul premierului desemnat privind nominalizarea lui Andrei Baciu pentru postul de ministru al Sănătății, pe Facebook au început să circule fotografii în care Andrei Baciu apărea în lenjerie intimă, ca model.

De asemenea, medici și manageri de spitale s-au declarat contrariați la aflarea veștii că Andrei Baciu ar putea fi ministru al Sănătății, motivând că acesta nu are nici pregătirea și nici experiența necesare pentru a conduce o instituție publică de dimensiunea și cu greutatea celei pentru care a fost propus, care se ocupă de întreg sistemul sanitar.