Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Constantin Niţă, deputat PSD: Partidul Social Democrat va fi în Opoziţie în Parlament

Programul de guvernare prezentat de premierul Dacian Cioloş în Parlament este un eseu, spune la RFI preşedintele PSD Braşov, deputatul Constantin Niţă. El precizează că social-democraţii aşteaptă un program serios de guvernare, până pe 15 decembrie.

Constantin Niţă consideră că "este nevoie de o foarte bună colaborare între Guvern şi Parlament, poate mai bună decât cea existentă atunci când guvernele sunt de culoare politică. Este nevoie, pentru că altfel, tot ceea ce s-a spus în programul de guvernare, principiile afirmate, că eu am înţeles de la domnul prim-ministru că până în 15 decembrie va veni cu un program serios de guvernare, ăsta ce-a prezentat el în Parlament este un eseu şi îl luăm ca atare".

Întrebat dacă în condiţiile unui Guvern tehnocrat, PSD este la Putere sau în Opoziţie, deputatul a răspuns: "Toată lumea este la Putere şi toată lumea este în Opoziţie în Parlament. Un asemenea Guvern creează o anumită problemă, dar Partidul Social Democrat va fi în Opoziţie, evident, având în vedere că acest Guvern, după părerea mea este construit pentru a putea decide în viitor o formulă de dreapta. Deci din acest punct de vedere, noi ne vom situa în Opoziţie, dar vom vota acele proiecte care credem noi că sunt importante pentru ţară şi pentru viitorul acesteia".