Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Stare de urgență în Mali, după atacul de la hotelul Radisson Blu

tero_bamako.jpg

Sursa imaginii: 
REUTERS/Joe Penney

Starea de urgență a fost decretată "pe întreg teritoriul malian" pentru o durată de zece zile. Decizia a fost luată vineri noapte de guvernul din Mali, la finalul unei ședințe de guvern extraordinare ce a avut loc la câteva ore după atacul terorist asupra unui hotel din capitla Bamako soldat cu cel puțin 27 de morți, scrie AFP.

O reuniune extraordinară a Consiliului de Miniștri, prezidată de șeful statului, Ibrahim Boubacar Keita, până vineri noaptea târziu, s-a concretizat prin decretarea "stării de urgență pe întreg teritoriul național începând cu 20 noiembrie la miezul nopții (noaptea de vineri spre sâmbătă) pentru o durată de zece zile".

De asemenea, în Mali a fost decretat "doliu național de trei zile" cu începere de luni, potrivit AFP citată de Agerpres.

170 de persoane au fost luate ostatice vineri in Mali, după un atac asupra unui hotel de lux frecventat de străini. Majoritatea persoanelor au fost salvate, însă teroriștii au ucis cel puțin 27 de oameni, trupele de securitate intervenind în forță.

Ministrul francez al apărării, Jean-Yves Le Drian, a declarat vineri seară că algerianul Mokhtar Belmokhtar, liderul grupării jihadiste Al-Mourabitoun, afiliată Al-Qaida, "se află fără îndoială la originea" atentatului de la hotelul Radisson Blu din capitala maliană Bamako.