Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Mircea Geoană la RFI, despre imunităţi: Este o lipsă de bărbăţie să te ascunzi în spatele Parlamentului

Parlamentarii P.S.RO vor vota în favoarea cererilor justiţiei în cazurile Şova, Oltean şi Teodorescu, declară la RFI senatorul Mircea Geoană, preşedintele Partidului Social Românesc.

În opinia lui Mircea Geoană, în cazul Şova "va fi o situaţie modificată faţă de ultimul vot, în sensul că la ultimul vot a existat o dorinţă explicită a conducerii PSD din acea perioadă, conducerea din perioada Ponta, ca Şova să fie protejat. În mod evident, exista şi există o relaţie de prietenie şi probabil o relaţie mult mai intimă din punct de vedere economic şi pecuniar între Ponta şi Şova. Atunci, PSD-ul care are un grup parlamentar numeros în Senat, alături de aliaţii săi, UNPR şi ALDE din acel moment, poate şi cu alte defecţiuni, să spunem, între ghilimele, din partea Opoziţiei, Şova a reuşit să obţină un vot favorabil lui şi nefavorabil solicitării justiţiei. Cred că azi lucrurile sunt uşor modificate. Este clar că în era Dragnea există o schimbare importantă de atitudine faţă de cei care sunt în tabăra Ponta şi într-un fel, răfuiala din interiorul PSD-ului, care continuă cred că va avea efecte şi cu privire la votul de astăzi".

Senatorul precizează că parlamentarii P.S.RO vor vota favorabil cererile justiţiei: "Ca întotdeauna, senatorii P.S.RO şi deputaţii P.S.RO vom vota în favoare şi nu din motive personale. Am lucrat cu Şova, mi-a fost coleg în PSD, deci n-am absolut nimic personal cu el, numai că mi se pare nefiresc ca cineva să se ascundă în spatele colegilor şi în spatele Parlamentului, pentru că până la urmă tot în instanţă trebuie să-şi demonstreze nevinovăţia, tot instanţa va decide dacă este vinovat sau nevinovat şi cred că această mascaradă prelungită cu privire la voturile din Parlament face rău atât percepţiei şi încrederii în instituţia Parlamentului, cât şi respectivilor, care dau senzaţia că se agaţă disperaţi de fustele colegelor sau de pantalonii colegilor. Este într-un fel o lipsă de bărbăţie această încercare de a te ascunde în spatele Parlamentului".