Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ialomiţianu, despre calendarul bugetului: Este rezonabil, bugetul va trece în timpul programat

ialomitianu_calendarul_bugetului_rezonabil_bugetul_trece_timpul_programat.jpg

Bugetul pe 2016 ar urma să fie adoptat de Parlament miercuri, 16 decembrie.
Bugetul pe 2016 ar urma să fie adoptat de Parlament miercuri, 16 decembrie.

Bugetul pe 2016 va trece de Parlament, pentru că satisface în mare parte cererile senatorilor şi deputaţilor. O spune la RFI deputatul PNL, Gheorghe Ialomiţianu, fost ministru de Finanţe.

Dezbaterile parlamentare asupra bugetului încep vineri şi ar urma să se încheie teoretic miercurea viitoare. Gheorghe Ialomiţianu crede că e posibilă adoptarea bugetului în doar o săptămână: "Având în vedere modul în care a fost construit bugetul, mi se pare un termen rezonabil. Foarte multe lucruri pe care le-au cerut parlamentarii sunt cuprinse în buget, aşa că acest buget satisface în cea mai mare parte cererile parlamentarilor".

El estimează că "bugetul va trece în timpul programat, va fi pus în aplicare în timpul prevăzut de lege. Eu sunt convins că toate partidele vor vota acest buget, mai puţin partidul domnului Tăriceanu (ALDE-n.r.), dar sigur, sunt o serie de declaraţii, pentru că 2016 este an electoral şi fiecare partid vrea să se poziţioneze faţă de electoratul propriu şi doreşte ca în 2016 să câştige alegerile".

 
Gheorghe Ialomiţianu, despre calendarul de adoptare a bugetului pe 2016