Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Kelemen Hunor: Aş recomanda colegilor din UDMR un vot pozitiv asupra bugetului

Proiectul de buget pe 2016 este unul bun, în condiţiile în care a fost realizat după o lună de la învestirea Guvernului. O spune la RFI preşedintele UDMR, Kelemen Hunor. El precizează că formaţiunea sa propune un amendament privind înfiinţarea unui centru de pregătire pentru cadre didactice la Oradea.

Cum arată bugetul pe 2016 pentru UDMR? "În condiţiile date, cam după o lună de la învestirea Guvernului, acest proiect de buget poate fi considerat un proiect bun, cu toate neajunsurile şi cu toate problemele care apar pe parcurs", spune Kelemen Hunor.

El le recomandă parlamentarilor UDMR un vot pozitiv asupra bugetului: "Noi am propus câteva amendamente nu extrem de semnificative în ceea ce priveşte sumele. Vom avea discuţii în grup, o decizie vom lua probabil luni, eu nu vreau să luăm o decizie până nu vedem dezbaterile în comisiile de specialitate şi în comisia de buget-finanţe, să vedem raportul final. Dar eu în mare, aşa cum am văzut până acum acest buget, aş recomanda colegilor un vot pozitiv".

Întrebat care este amendamentul la care ţine UDMR cel mai mult, Kelemen Hunor a răspuns: "Sunt câteva amendamente, cele pe infrastructură mare, centurile ocolitoare sunt cele mai importante. Şi la educaţie noi avem o propunere, care exista şi în bugetul anului 2015, dar din motive procedurale nu s-a finalizat: un centru de pregătire pentru cadre didactice la Oradea, ceea ce trebuie finanţat".