Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Un minut pe zi la radio şi tv, pentru candidaţii independenţi

Candidaţii independenţi la alegerile de anul viitor vor avea în medie doar zece secunde pe zi timpi de antenă în campania electorală, atrag atenţia deputaţii Remus Cernea şi Mihai Sturzu. Ei propun modificarea legislaţiei, în aşa fel încât candidaţii independenţi să beneficieze de cel puţin un minut pe zi la posturile radio şi tv.

Cât de greu îi este unui candidat independent să acceadă în Parlament? "Este extrem de dificil, şansele lui oricum sunt minime, dar este cu atât mai dificil cu cât este un candidat care nu dispune de resurse uriaşe, astfel încât prezenţa la posturile publice de radio şi televiziune măcar la nivelul unui minut pe zi devine esenţială. În principiu, un candidat independent este oricum dezavantajat şi atunci, pentru a-şi face cunoscute opiniile, este absolut ridicol să credem că o poate face în doar zece secunde pe zi. În zece secunde pe zi poţi să spui doar bună ziua, mă numesc X, votaţi-mă sau ce poţi să spui în zece secunde?", spune Remus Cernea la RFI.

El mai atrage atenţia că legislaţia electorală din România a fost şi rămâne cea mai restrictivă din Uniunea Europeană, descurajând competiţia electorală şi prezervând monopolul partidelor mari asupra vieţii politice.

Remus Cernea, despre timpii de antenă pentru candidaţii independenţi